Ispred svojih kuća održavaju zelenilo: Park u Balkanskoj ulici delo ruku komšija


Skver za primer u Balkanskoj ulici više od četvrt veka

Sve zasluge za to kako danas izgleda taj takozvani urbani džep u Balkanskoj ulici u Sremskim Karlovcima, pripadaju komšijama, koji ispred svojih kuća, održavaju zelenilo, bez ikakve pomoći sa strane, kaže Radmila Vujanović, prenosi Dnevnik.

Skver za primer u Balkanskoj ulici više od četvrt veka rezultat je zajedničkog truda njenih stanovnika na čelu sa nastavnicom biologije u penziji Radmilom Vujanović, koja je u ovogodišnjoj akciji „Sačuvajmo lepe kuće i bašte Sremskih Karlovaca“ za uređenje javne površine osvojila drugu nagradu. Vujnaovićeva kaže da sve zasluge za to kako danas izgleda taj takozvani urbani džep pripadaju komšijama, koji ispred svojih kuća, održavaju zelenilo, bez ikakve pomoći sa strane. U početku je, napominje Radmila Vujanović, bilo i otpora, ali se ona nije osvrtala na pitanja kao što je: „Zašto to radiš kad nije tvoje?“ i nastavila s misijom da komšiluk sopstvenim primerom podstiče na delovanje.

- Podstaknuti našim primerom i drugi su u okolini počeli da pridaju važnost neposrednom okruženju i počeli su da sređuju prostor ispred kuća i sade cveće - kaže Vujanovićeva. – Ovde za to ima uslova i ne vidim razloga da tako ne bude, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija