Imaju 10, 9 i 7 godina - Najmlađi novosadski preduzetnici prodaju suvenire da bi kupili trambolinu (VIDEO)


Ako se nađete u vikend šetnji novosadskim naseljem Ribnjak, svratite do ove svaštare

Ema, Viktor i Nemanja imaju 10, 9 i 7 godina i spadaju u red najmlađih novosadskih preduzetnika.

U svojoj prodavnici pod imenom "Svaštara sa pet zvezdica", prodaju suvenire i rukotvorine koje su sami napravili, a sve sa ciljem da skupe dovoljno novca i kupe trambolinu, bez pomoći roditelja.

Širok asortiman knjiga i rukotvorina u kojem svako može da pronađe ponešto za sebe, opravdava ime ove prodavnice. Iako rade samo vikendom od 10 do 18 časova, uspeli su da steknu stalne mušterije, i da se zajedničkom idejom približe svom cilju.

Pedagoškinja Elvira Stefanović ističe, da je dužnost odraslih podržavanje svake inicijative koja dolazi sa dečje strane, a ima za cilj nešto pozitivno.

"Dete koje ume neku svoju ideju da prepozna, da prepozna njen kvalitet da se samostalno ili još bolje sa drugarima organizuje tako da je prezentuje svetu i da je na neki način unovči, materijalizuje, će svakako biti dete koje je na neki način spremno na ovaj naš već uveliko prisutan 21. vek. Svako dete koje uspe da neku svoju ideju na neki način ostvari da se oseća uspešno može da izraste samo u dobrog čoveka", saopštila je Elvira.

Zato ukoliko se i vi nađete u vikend šetnji novosadskim naseljem Ribnjak, svratite do ove svaštare.

izvor: rtv.rs, agencije


Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti