Dolazak dve velike fabrike u Novi Sad - ponuda za kupovinu kompletne zone Sever 4


To će biti revolucija, i toga ćemo biti svesni tek za par godina

Govoreći za emisiju "Grad i mi" o planovima daljeg razvoja Novog Sada, gradonačelnik Miloš Vučević je ocenio da globalna pandemija nije sprečila najavljene investitore da odustanu od ulaganja.

"Svi su se uverili u to da su Srbija i Novi Sad dobro mesto za ulaganje, prvenstveno se rukovodeći ljudskim resursima jer imamo odličan izvor kadrova na Univerzitetu u Novom Sadu.

I pre 5 godina se videla snažna ekspanzija IT sektora, i to je otvorilo novu etapu u industrijalizaciji Novog Sada, industrijalizaciju 21 veka.

Ja sam najavio dolazak dve velike fabrike. Za jednu mogu da kažem da će biti nemački "Kontinental".

To će biti revolucija, i toga ćemo biti svesni tek za par godina, kao što nismo razumeli šta je pre nekoliko godina značio dolazak fabrika "Lir" i "Aptiv" koje su uposlile 6.000 ljudi.

Sada imamo ponudu od CTP-a koji je napravio novu halu gde će biti turbo sistemi, da kupe kompletnu zonu Sever 4, i da je oni dalje razvijaju i dovode investitore.

To su stvari koje garantuju da će ljudi ovde imati posla, da neće morati da idu u druge gradove i druge države, da ćemo sačuvati našu decu", kaže Vučević.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija

Cilj da Novi Sad živi sa Dunavom: Pored izgradnje mosta - menja se i urbanistički izgled priobalja

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti