Biblioteka na Štrandu - Knjige i novine na plaži svakog dana


Fond knjiga prilagođen je svim generacijama, od slikovnica za najmlađe do klasika za odrasle

Biblioteka na Štrandu juče je dvanaestu godinu zaredom otvorila vrata za ljubitelje knjige na plaži, međutim, prvi sati su, zbog neuobičajeno sivog julskog dana, protekli uz tek retke prolaznike.

U prostoru jedinstvene Dunavske biblioteke posetioci će svakog dana od 10 do 20 časova biti u mogućnosti da besplatno iznajme odabrane naslove knjiga za odrasle i decu, pročitaju dnevnu i nedeljnu štampu i časopise, te prisustvuju planiranim programima. Pozajmica knjiga biće dnevna, uz člansku kartu Biblioteke ili lični dokument.

- Kao i uvek, fond knjiga prilagođen je svim generacijama, od slikovnica za najmlađe do klasika za odrasle, a sve u skladu s atmosferom plaže i leta – objašnjava bibliotekarka Kristina Topić. – Bez obzira na ne toliko dobre svakodnevne vesti, interesovanje za knjigu ne jenjava. Ljudi pozajmljuju knjige, jer čitanje im pomaže da skrenu misli. Najviše se čitaju ljubavni i krimi romani, pretežno skandinavskih autora.

Zbog novih okolnosti i pandemije koronavirusa, Biblioteka poštuje mere opreza, te se na ulazu nalaze dezobarijera i preparat za dezinfekciju ruku. Korisnici, kao i bibliotekari, moraju da nose maske i budu na razdaljini metar i po do dva. Broj mesta za stolovima sa dnevnom štampom je ograničen, a obaveštenja o pravilima korišćenja Biblioteke postavljena su na svim vidnim mestima.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/GradskaBibliotekaNoviSad

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi