1.000 evra najpovoljnija cena kvadrata - cene se drže vrednosti od pre izbijanja pandemije


U selima su kuće jeftinije i duže čekaju  kupce

Promet nekretina u pokrajini fukcioniše uobičajeno kao i pre prvog naleta virusa, jedino postoji razlika, kao i ranije, u cenama kvadrata po gradovima.

Agenti navode da epidemija nije ni poskupela a ni pojeftinila stanove već da se cene drže vrednosti od pre izbijanja pandemije, i da ne postoji razlika u potražnji kuća i vikendica tokom dvaju naleta epidemije, već da tržište radi po starom, prenosi Dnevnik.

U selima su kuće jeftinije i duže čekaju  kupce, a po obodima gradova se prodaju brže i koštaju više.

U novosadskoj agenciji „Solis” kažu za Dnevnik da su cene kvadrata stanova ostale iste kao i pre prvog kruga koronavirusa, a to znači da je u naselju Adice kvadrat najjeftiniji i košta 1.000 evra, na Podbari i na Somborskom bulevaru od 1.300 do 1.400, dok su najskuplji stanovi u užem jezgru Novog Sada, duž Bulevara oslobođenja i na Grbavici, gde kvadrat vredi oko 1.900 evra.

U agenciji navode da im iskustvo pokazuje da ne postoji pravilo šta se više kupuje, odnosno prodaje, manji ili veći stanovi, već da je kupoprodaja ujednačena.

– U protekli mesec i po prodali smo i manjih stanova i nekoliko od blizu stotinu kvadrata, navode oni.

Prodavci nekretina iz „Solisa” kažu da vlada interesovanje i za kućama s obe strane Dunava, ali da se prilikom izbora te nekretine kupci opredeljuju na osnovu toga šta više vole – Srem ili Bačku. Cene se, ističu, razlikuju u zavisnosti od veličine placa i stambenog objekta, udaljenosti od grada, komunalne opremljenosti, visine ulaganja…

U proteklo pola godine cene stanova na tržištu nekretnina u Pančevu su naglo skočile, a prodavci kažu da je to zbog blizine Beograda, povoljnih stambenih kredita i dolaska stanovništva iz manjih sredina u Pančevo. U agencijama za promet nekretnina kažu da ponuda i potražnja prate jedno drugo, i da se ne oseti pad poslovanja, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija