Zmajeve dečije igre u Kulturnoj stanici Eđšeg


Uz programe koji su održani na više mesta širom grada

Festival Zmajeve dečje igre, 63. po redu, otvoren je u Kulturnoj stanici „Eđšeg”, uz programe koji su održani na više mesta širom grada.

Prvi festivalski dan ovogodišnjih junskih programa tradicionalno je započet sećanjem na pesnika i posetom grobu Jovana Jovanovića Zmaja u Sremskoj Kamenici, gde je stihove „Svetli grobovi“ govorio glumac Miodrag Petrović. „Dignuće me skoro krila!“ slogan je ovogodišnje manifestacije, koja je drugu godinu zaredom pronašla svoje mesto u festivalskoj Evropskoj uniji.

– Sreća je dvaput veća jer je delimo danas s vama, baš kao što smo tokom poslednjih nekoliko godina s vama delili i ono što nije tako radosno – poručila je direktorka Zmajevih dečjih igara Dušica Marinović. – Želeli smo ozbiljno da isplaniramo ovu programsku godinu sa svim izdavačkim i dokumentacijskim projektima jer je konačno došlo vreme i za to. Ipak, nikad čudnije proleće za nama malo nas je zaustavilo, međutim, iskoristili smo ga da se pripremimo za ovaj susret i sve za koje se nadamo da ćemo moći da upriličimo do kraja godine. Naš junski festival je ove godine u nešto izmenjenom izdanju, s manjim brojem učesnika, ali ipak je više od 2.000 mališana prijavilo dolazak i želju da predstavi svoje umetničko stvaralaštvo. A kao što tradicija nalaže, na početku svakog junskog festivala uvek je reč, te je dajemo, kome drugom, nego književnik, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/igrarije

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi