Zgrada u Kisačkoj čeka stanare - Na leto gradnja pete lamele kompleksa u Momčila Tapavice


Iz Stambene agencije napominju da će konkurs za dodelu stanova biti raspisan nakon što objekat kompletno bude završen

Stambena agencija grada Novog Sada raspisala je tender za prvu fazu izgradnje pete lamele kompleksa u Ulici Momčila Tapavice bb na Novom naselju, a za taj, drugi u nizu objekata, namenjeno je 160 miliona dinara.

Budući da se ponude podnose do 15. juna, te da će 25 dana nakon toga biti doneta odluka o dodeli ugovora, odnosno obustavi postupka, kao i da je potrebno određeno vreme za uvođenje izvođača u posao, građevinske ekipe i mehanizacija bi mogle početi da rade tokom leta.

Reč je, inače, o stanovima solidarnosti za socijalno ugrožene građane, a s obzirom na to da je planiran kompleks zgrada sa šest lamela, gradnja je predviđena u nekoliko faza. Na početak gradnje čekalo se nekoliko godina, pošto je pre dobijanja građevinske dozvole trebalo izmeniti urbanističke planove.

Prva u nizu zgrada, odnosno šesta lamela, čija je gradnja počela lane, po projektu bi trebalo da ima oko 2.000 kvadrata bruto površine i predviđeno je da bude deo kompleksa s ukupno 173 stana i više od 12.000 kvadrata. Plan gradske vlasti je da svake godine bude izgrađena po jedna lamela, ali će to ipak zavisiti od budžeta.

Arhitektonsko-građevinski, hidrotehnički, mašinski i elektroenergetski radovi u prvoj zgradi kompleksa su završeni, i taj deo posla poveren je beogradskoj firmi „M-enterijer gradnja”. Iz Stambene agencije Grada Novog Sada za Dnevnik navode da je prva faza izgradnje završena, te da je do sada završeno 80 odsto objekta.

Druga faza, kojom su obuhvaćeni instalaterski radovi, kao što su sprovođenje signalnih i telekomunikacionim instalacija, instalacija toplotnih pumpi s razvođenjem cevi, te deo elektroenergetskih instalacija i ugradnja radijatora, počela je 20. maja, uvođenjem izvođača u posao, objasnili su iz Stambene agencije. Taj deo radova poveren je firmi „Intek“ iz Novog Sada, a za izgradnju šeste lamele do sada je izdvojeno 116,5 miliona dinara.

Iz Stambene agencije napominju da će konkurs za dodelu stanova biti raspisan nakon što objekat kompletno bude završen te za njega dobijena upotrebna dozvola.

Upotrebna dozvola za poslovno-stambeni objekat u Kisačkoj 55 konačno je dobijena 2019. godine.

Grad je formirao komisiju krajem 2019. godine, a konkurs za dodelu stanova solidarnosti raspisan je početkom 2020. Objekat je izgradilo je preduzeće GAT iz Novog Sada, a uloženo je ukupno 175,2 miliona dinara. Reč je, inače, o četvorospratnici s potkrovljem, u kojoj su izgrađeni 35 stanova površine od 35 do 70 kvadrata, lokali u prizemlju i garaže u suterenu.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: sagns.rs

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...