Voša i sledeću sezonu igra na Karađorđu - za izgradnju novog stadiona potrebna podrška cele zajednice


Ako se slože uprava, navijači, sponzori, svi koji su u klubu, tad ćemo da radimo projekat

Gotovo je izvesno da će fudbaleri Vojvodine i narednu sezonu igrati na sadašnjem stadionu "Karađorđe".

Prošle jeseni gradska vlast imala je ideju da Novi Sad početkom 2020. godine konkuriše kod Kancelarije za upravljanje javnim projektima za novac koji je potreban da bi se izgradio novi stadion na mestu sadašnjeg "Karađorđa".

Ipak, kada se približio kraj 2019. godine, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je ukazao na to da postoje problemi u vezi sa realizovanjem ove ideje, zbog pojedinačnih interesa, pa se novac još ne traži.

Vučević je krajem prošle godine očekivao da projekat stadiona do njega stigne početkom 2020.

Međutim, priča o novom "Karađorđu" ubrzo je pala u zapećak pred "svežijim temama", a onda je došla i epidemija virusa korona i malo ko se interesovao za domaći fudbal, a kamoli za novi stadion.

Međutim, na polovini 2020. godine, Vučević na pitanje 021.rs šta se dešava sa stadionom "Karađorđe", odgovara: "Ništa". Kako kaže, video je idejno rešenje za stadion, za koje smatra da je fantastično.

"Radi se izmena urbanističkog plana, onog dela uz Bulevar oslobođenja, jer želimo da napravimo novi park, da otvorimo površinu između stadiona 'Karađorđe' i Bulevara preko puta Elektrovojvodine. Tu bismo dozvolili jedan deo stambeno-poslovnog objekta, mislim čak i poslovnog, da ne pogrešim. Radimo, ali nećemo sigurno u narednih nekoliko dana završiti projekat.

Gotovo je izvesno da će Vojvodina i sledeću sezonu igrati na Karađorđu, kaže gradonačelnik za 021.rs.

Ponavlja da za izgradnju stadiona mora da postoji podrška cele zajednice, dodajući da nema nameru da forsira projekat, ako ga u klubu ne žele.

"Ako se slože uprava, navijači, sponzori, svi koji su u klubu, tad ćemo da radimo projekat. Ako oni neće stadion, pa šta ja da radim. Ako ćemo da se 'tučemo' sa svim ugostiteljima na severnoj tribini, koji su inače svi odavno izašli iz svojih gabarita, za koje nam UEFA kaže da ne mogu da postoje takvi objekti na stadionu, ako ćemo da kaznimo Novi Sad tako što nećemo da imamo novi 'Karađorđe - super, ja neću da učestvujem u tome. Možemo da povučemo pare, uradićemo urbanističke izmene ovog dela Bulevara oslobođenja, finiširaćemo projekat", dodaje Vučević.

Za stadion, na osnovu idejnog rešenja, kaže da je fantastičan, "najmoderniji evropski". Kako dodaje, stadion podrazumeva garaže ispod njega, VIP lože, pokrivene tribine, "sa komforom da možete da dođete sa porodicom da uživate u fudbalu", prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: fkvojvodina.rs, ilustracija

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...