Grčka ipak otvorila granicu za građane Srbije


Dačić očekuje da će u utorak tokom dana biti doneta zvanična odluka da je granica otvorena za sve srpske turiste

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da ga je grčka strana obavestila da će pustiti državljane Srbije da uđu u tu zemlju preko granice sa Bugarskom.

Kako je pojasnio, ta odluka se zasad odnosi samo na granicu sa Bugarskom, ne i sa Severnom Makedonijom.

RTS prenosi da su naši turisti počeli da prelaze granicu i nastavljaju put ka letovalištima. Pedesetak vozila sa srpskim tablicama čekalo je večeras na prelazu Kulata-Promahonas.

Brojne porodice krenule su preko Bugarske put Grčke, vodeći se informacijom da će ta zemlja danas otvoriti granicu za turiste, kako je ranije najavila na osnovu dogovora šefova diplomatije Srbije i Grčke. Međutim, Grčka je danas objavila da državljani Srbije ne mogu još da uđu u tu zemlju.

Tako su naši turisti, među kojima su bili i roditelji sa bebama, ostali blokirani na bugarsko-grčkoj granici, odakle nisu mogli dalje. Tokom dana kolona je bila duga i do 15 kilometara.

Oni koji su se uputili ka Grčkoj uglavnom su na ovaj put krenuli samostalno, u sopstvenoj režiji, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić. Više od hiljadu turista iz cele Srbije danas je bilo spremno da krene na put i autobusima, ali nijedan nije krenuo.

izvor: RTS, 021.rs, agencije, foto: Simon Matzinger, Pexels

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...