Tender određuje novog vlasnika Radničkog - hotel ili poslovni prostor


Očekuje se veliko interesovanje investitora

Skupština grada na sednici zakazanoj za 8. jun trebalo bi da potvrdi rešenje Gradskog veća da se proda zgrada bivšeg Radničkog univerziteta u Ulici vojvođanskih brigada 7.

Gradonačelnik Miloš Vučević u ponedeljak je najavio skoro raspisivanje tendera na osnovu odluke koje Gradsko veće donelo tokom vanrednog stanja, a koju sada mora da potvrdi i gradski parlament.

Zgrada bivšeg Radničkog univerziteta delimično je izgorela u požaru 6. aprila 2000. godine, da bi potom usledio neuspešan pokušaj rekonstrukcije, nakon kojeg je u centru grada ostao samo skelet te trinaestospratnice.

Prošle godine Novi Sad je angažovao konulstantsku kuću da bi se procenila tri moguća scenarija za budućnost Radničkog, a koji su uključivali prodaju, ulaganje Grada u obnovu ili javno-privatno partnerstvo. Očigledno je da je prevagnula prva opcija, a Vučević očekuje veliko interesovanje investitora, koji planiraju hotel ili poslovni prostor u postojećoj zgradi ili novoj istih dimenzija.

Odluka propisuje da će se zgrada i pripadajući plac prodati javnim nadmetanjem nakon što gradske uprave za imovinu i imovinskopravne poslove i za građevinsko zemljište i investicije sačine predlog javnog oglasa. Početna cena trebalo bi da bude usklađena s kretanjima na tržištu, a ceo postupak prodaje sprovodiće sedmočlana komisija koju će formirati Gradsko veće i koja će dati konačnu preporuku za izbor kupca.

Na tu preporuku Gradsko veće šalje rešenje o prodaji Skupštini grada i nakon što gradski parlament odobri prodaju, gradonačelnik potpisuje ugovor, o kojem bi prethodno moralo da se izjasni Gradsko pravobranilaštvo. Kupac je dužan da u roku od 15 dana od potpisivanja ugovora uplati novac u gradsku kasu. Zgrada Radničkog u toj odluci definisana je kao poslovna zgrada bez utvrđene delatnosti.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi