Svetski mediji i ove nedelje pišu o Egzit festivalu - šansa za oporavak srpskog turizma


Strani mediji održavanje Egzit festivala smatraju ključnim za oporavak ove, ali i niza drugih industrija

Svetski mediji i ove nedelje pišu o Egzit festivalu, čije su ovogodišnje izdanje ocenili kao istorijsko".
Ugledni britanski listovi Gardijan i Telegraf, prestižni muzički magazini NME i Polstar, kao i desetine drugih medija u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji i drugim zemljama sveta preneli su spisak izvođača za naš najveći festival koji će biti održan u novom terminu od 13. do 16. avgusta.

Gardijan je i ranije podsećao da je Srbija uspela da prevaziđe zdravstvenu krizu bez većih posledica, dok je američki Polstar pisao o manifestacijama u jugoistočnoj Evropi kao faktoru oporavka celokupne svetske muzičke industrije.

Brojni regionalni mediji poput Jutarnjeg lista preneli su mišljenja tamošnjih eksperata, koji su potez srpske Vlade ocenili kao "jako pametan", pogotovo imajući u vidu da će mladi biti prvi koji će putovati nakon pandemije, i da će zemlje, koje to prve prepoznaju oporaviti turizam pre drugih.

Ovaj trend potvrđuje i niz ponovo zakazanih manifestacija u zemljama okruženja.

I drugi strani mediji održavanje Egzit festivala smatraju ključnim za oporavak ove, ali i niza drugih industrija, a odluku Vlade Srbije ocenjuju kao dobru za oporavak sopstvenog turizma po uzoru na Grčku, Španiju i niz drugih zemalja koje su preduzele mere da sačuvaju ovu granu privrede čiji su važan deo i velike manifestacije poput Egzita, Guče, Bir Festa, Ničvila i niza drugih.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo 

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti