Street art bike tour - Jedinstveni turistički obilasci Novog Sada


 Svaki mural koji obilazimo tokom tura krije poruku

Učesnici, uživajući u opuštenoj vožnji biciklom, od profesionalnog turističkog vodiča saznaju priče o različitim muralima širom grada, koje su naslikali lokalni i strani renomirani ulični umetnici.

Klub ljubitelja biciklizma „Eko-kurir” osmislio je jedinstvene biciklističke ture „Street art bike tour”, tokom kojih Novosađani, ali i svi oni koji svraćaju u grad, upoznaju Srpsku Atinu kroz uličnu umetnost.

Učesnici, uživajući u opuštenoj vožnji biciklom, od profesionalnog turističkog vodiča saznaju priče o različitim muralima širom grada, koje su naslikali lokalni i strani renomirani ulični umetnici. U ponudi su tri različite ture, koje obuhvataju obilazak murala u različitim delovima grada, a kako kaže predsednik tog kluba Dejan Vlaški, iako se neke ponavljaju, svaka je za sebe autentična i pruža dovoljno informacija.

– U jednom obilasku razgledamo i pričamo o petnaestak murala, što se obiđe za dva do tri sata, i to je jedna lagana i prijatna vožnjica biciklom, nemamo nikakav tempo, pa su obilasci pristupačni za sve generacije – priča Vlaški.

– Svaki mural koji obilazimo tokom tura krije poruku, priču i razlog zašto je nacrtan baš tu. Učesnici tura moći će i da se upoznaju s autorima koji su oslikali mural i da saznaju zašto su ih crtali baš na tim mestima i šta su želeli da poruče kroz svoju uličnu umetnost. To je, s moje tačke gledišta, jedna nova i moderna izložba umetničkih dela.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/Ekokurir

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti