Novi stadion Voše na čekanju - Liga Evrope u Novom Sadu


Neobična fudbalska sezona približila se završetku

Ostalo je još da se odigraju utakmice poslednjeg, 30. kola Superlige, a onda, u narednu sredu u Nišu, i finale Kupa Srbije, u kojem se sastaju Vojvodina i Partizan.

Tim povodom ekipa Dnevnika zamolila je Vojislava Gajića, predsednika FK Vojvodina, za razgovor.

Finale Kupa je, nazovimo ga tako, sladak završetak sezone. Po vama, pripada li crveno-belima to da u Nišu podignu pobednički trofej?

- Partizanu je finale jedina mogućnost da spasi sezonu, a mi smo već uradili sve ono što smo planirali: plasirali smo se u Evropu i konsolidovali smo klub u svim segmentima. Radili smo i potajno se nadali polufinalu i finalu Kupa, a sada, kada smo u njemu, naravno da ćemo uraditi sve što je do nas da zaslužimo trofej. Niko ne zaslužuje ništa zbog onoga što je bilo juče, već mora maksimalno da radi svaki dan i da dođe u priliku da ostvari dobar rezultat. Mislim da smo zaslužili da se radujemo trofeju i, po meni, bilo bi realno da osvojimo Kup. Igrači i trener Lalatović tokom čitave sezone radili su pod velikim pritiskom kako bi ostvarili cilj koji su imali. Ipak, radovaće se onaj tim koji bude bolji tokom 90 minuta na stadionu u Nišu.

Početkom sezone istakli ste da je ovo poslednje prvenstvo koje Vojvodina igra na postojećem stadionu “Karađorđe”, a da će nakon toga uslediti izgradnja novog objekta. Šta se dešava po tom pitanju?

- Nisam se puno bavio tom temom, jer to je stvar Grada Novog Sada i države Srbije, koji su vlasnici stadiona. “Srbijagas” plaća projekat, planovi tek treba da se donesu, a jasno je da dobra namera postoji. Da li će radovi početi za mesec, dva, tri ili sedam - to ne znam, ali sam siguran da će se evropske utakmice igrati na “Karađorđu”.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti