Srpska zastava i vojnici na Crvenom trgu


Važno je da razgovaramo o povećanju trgovinske razmene, o ekonomiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na kraju posete Moskvi da je i danas tokom pre podneva porazgovarao u više navrata sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, te da je poseta Moskvi bila važna, a emocije su ga savladale pred scenom srpske zastave i vojnika na Crvenom trgu.

Imao je, dodaje, i kratke bilateralne sastanke sa više lidera zemalja iz okruženja Rusije, što je, ističe, važna stvar za Srbiju.

"Imali smo u više navrata jutros kratke razgovore sa Putinom, raznih tema smo se dotakli. Svakog od nas je ispratio do automobila po završetku prijema u Kremlju. Dobar je osećaj i posebno je velika stvar kad vidite da je u bilateralnu posetu primio samo predsednika Uzbekistana i mene, kao predsednika Srbije, a dobili smo u ruskim medijima mnogo veći prostor. To je čast za Srbiju, i hvala predsedniku Putinu", rekao je Vučić.

On je dodao da je pre podne imao kratke sastanke sa više lidera iz okruženja Rusije, koji su takođe boravili u Moskvi povodom Vojne parade.

"Važno je da razgovaramo o povećanju trgovinske razmene, o ekonomiji", dodao je predsednik.

Vučić je poručio da je važno i da se pokaže da čuvamo istinu o Drugom svetskom ratu i brobi protiv fašizma i da ćemo uvek pokazivati poštovanje za žrtve.

Ponovo je ukazao da je srpski narod jedan od najstradalnijih u tom ratu, te da je ponosan što je danas garda Vojske Srbije učestvovala na Vojnoj paradi.

"Gardisti su bili sjajni. Neverovatan je osećaj kada stojite na Crvenom trgu, a srpski vojnici marširaju. To što sam ustao i pokazao na srce, želeo sam da pokažem koliko volim srpsku zastavu, vojsku i Srbiju. To je poseban osećaj", rekao je Vučić.

izvor: agencije, foto: Tanjug (INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV)

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti