Prošireni kapaciteti u Petefiju na Telepu - novi objekat u dvorištu pored postojećeg


Ovo je samo prva faza rekonstrukcije MКC na Telepu, jer nas čeka sređivanje velikog objekta

Mađarski kulturni centar ''Petefi Šandor'', zahvaljujući podršci Grada Novog Sada, dobio je novi objekat u dvorištu pored postojećeg u Ulici Jožefa Atile.

Prizemlje je namenjeno pre svega starijim članovima centra koji učestvuju u radu hora, likovnih sekcija, senior plesa i sekcija posvećenim rukotvorinama, a na spratu će biti realizovani programi za mlađe. Povodom otvaranja novih prostorija MКC je posetio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Ovo je samo prva faza rekonstrukcije MКC na Telepu, jer nas čeka sređivanje velikog objekta.

Trenuto se priprema projekat kako bi naredne godine počela realizacija te investicije, a razmišljamo da im obezbedimo i letnju scenu. Mađarski kulturni centar postaje deo mreže kulturnih stanica Novog Sada, i sa svojim aktivnostima biće deo programa Evropske prestonice kulture.

Кompletno smo renovirali i Novosadsko pozorište, jer živimo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih, i iako pričamo različitim jezicima odlično se razumemo. Svi treba da čuvaju svoj nacionalni identitet, to je dobar običaj ovih krajeva, i tako moramo učiti buduće generacije. Preko četiri miliona dinara godišnje Grad izdvaja za Mađarski kulturni centar, jer vodimo odgovornu politiku i imamo jak budžet. Ipak, ne kupuje se poštovanje novcem, već se gradi dobrim, partnerskim odnosima – istakao je gradonačelnik Vučević.

Državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Anamarija Viček zahvalila se Gradu na podršci, ocenivši da se po konkretnim delima vidi da je Gradu važna mađarska zajednica, odnosno da neguje vrednosti multikulturalizma.

Direktorica MКC ''Petefi Šandor'' Melinda Ladišić izjavila je da Grad priznaje njihov rad i izrazila zadovoljstvo što će biti deo programa EPК.

- Trudićemo se da maksimalno budemo kvalitetni kao i do sada, te da što više Mađara uključimo u aktivnosti- rekla je Melinda Ladišić.

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti