Otvoren za saobraćaj produžetak Bulevara Jovana Dučića


Saobraćajnica je produžena prema Veterniku za 300 metara

- Danas smo završili radove na Bulevaru Jovana Dučića, saobraćajnica je produžena prema Veterniku za 300 metara, u pravcu Ulice Dragoslava Srejovića, tako da je otvoren novi zapadni ulaz u grad, pa će biti manji pritisak na magistralnom putu prema Bačkoj Palanci - naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević tokom obilaska tog lokaliteta zajendo sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem.

- Radili smo zajedno sa Pokrajinskom vladom, i ovo je još jedan primer kako možemo da realizujemo velike infrastrukturne projekte. Ukupno sa rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa, ovaj posao koštao je 300 miliona dinara, a od toga, pola je izdvojila Pokrajina. Ovde u blizini niču objekti koje Grad zida, a stanovi će biti ponuđeni socijalno ugroženim kategorijama stanovništva pod povolјnijim uslovima. Pored je planirana parkovska površina, a čekaju nas radovi na Somborskoj rampi, da obezbedimo jače vodosanbdevanje za građane. Takođe, planirano je probijanje Ulice Dragoslava Srejovića koja treba da postane bulevar, te da Veterničani budu još bliži gradu – istakao je Miloš Vučević i dodao da je Grad samostalno i udruženo sa Republikom i Pokrajinom, u četiri bulevara uložio 2 milijarde i 200 miliona dinara.

Igor Mirović rekao je da je saradnja Pokrajine i Grada Novog Sada najbolјa od kako funkcionišu dve administracije, jer su svi planirani zajendički projekti završeni, a bilo ih je mnogo više u odnosu na sve druge periode.

- Završeni su Žeželјev most, zgrada Radio-televizije Vojvodine, Naučno-tehnološki park, Grad privodi kraju izgradnju nove zgrade Muzičke i Baletske škole, završena je centralna kuhinja PU ''Radosno detinjstvo'', uredili smo Kampus, i sada se okrećemo planovima za budućnost. Hoćemo da se što bolјe pripremimo sa velikim, višestruko značajnim projektima za nacionalni Program Srbija 2025, kao što su izgradnja Fruškogorskog koridora, novog mosta u produžetku Bulevara Evropa i drugi – kazao je Mirović.

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti