Novi Sad centar IT i gejming industrije - za 7,7 miliona evra prodat plac u Radničkoj, izgradnja višespratnica


Novosadska IT firma kupila plac u Radničkoj ulici

Plac u Radničkoj ulici br. 32, koji je urbanističkim planom predviđen za izgradnju višespratnica poslovno-stambenog sadržaja, danas je na javnom nadmetanju kupila kompanija „3lateral“ i to po početnoj ceni od 933.039.225 dinara, kao jedini učesnik na toj licitaciji.

Gradska uprava za građevinsko zemlјište i investicije ranije je oglasila da prodaje plac od 6.495 metara kvadratnih, a danas je on i zvanično prodat.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je cilј Grada da barake u Radničkoj br. 32 budu zamenjene novim investicijama, i da se od propalih objekata dođe do modernog, novog IT centra, što je od danas postala i realnost.

- Radnička ulica će dobiti novo ruho i poslovne zgrade koje će znatno izmeniti ovaj deo grada. Naš Novi Sad dobija novi život, novu energiju i sve više se sa pravom pominje kao grad budućnosti i centar informacionih tehnologija u zemlјi. Čestitam gejming kompaniji „3lateral“, koja se prošle godine priklјučila kompaniji „Epic Games“ i želim im uspešno poslovanje u našem gradu.

Oni su obezbedili za svoje poslovanje izuzetno atraktivnu lokaciju koja je u blizini centra grada, fakulteta i SPENS-a, a ovde će se zapošlјavati ozbilјni stručnjaci u IT i gejmerskoj industriji, što će samo vinuti privredu Novog Sada na još viši nivo. Ponosni smo što će lokalitet koji je 20 godina bio potpuno zapušten, a u samom centralnom delu grada, doživeti svoj preporod i obezbediti prosperitet grada i građana na duge staze – rekao je gradonačelnik Vučević.

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi