Nova fabrika u Novom Sadu - otvaranje u septembru, posao za 500 radnika


Novi Sad će uskoro imati kompletno završenu industrijsku zonu Sever 4

FGradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je objekat nove fabrike u gradu „CTPark Novi Sad“ čiji je zakupac kompanija „BMTS-technology“.

On je zajedno sa direktorom “CTP Invest” za Srbiju Vlatkom Đuričekom i direktorom “BMTS” Semeja Gunterom koji je zadužen za poslovanje te kompanije u Evropi i za srpsko tržište, prošetao kroz novoizgrađenu halu i obišao kancelarijski prostor te kompanije, gde su razgovarali sa zaposlenima. Naime, kompanija „BMTS Technology“, kao jedan od vodećih proizvođača turbo-punjača u svetu, klijent je kompanije „CTP Invest“. Ugovor između dve kompanije potpisan je početkom jula 2019. godine, radovi su počeli u avgustu te godine, a završeni za oko osam meseci.

Objekat fabrike je ukupne površine 24 350 m2, a kompanija „BMTS“ će Novom Sadu doneti oko 500 radnih mesta. Biće napravlјen Razvojno-istraživački centar za 50 inženjera i dodatnih 70 fakultetski obrazovanih radnika, dok će 380 lјudi raditi u samoj proizvodnji.

- Grad se dugo borio za oživlјavanje industrijske zone Sever 4 i isplatilo se sve ono što smo radili u pogledu razvoja ekonomije grada. Impresioniran sam brzinom kojom je „CTP Invest“ izgradio ovu fabriku, a posebno me raduju planovi „BMTS“ za razvoj i proširenje poslovanja u našem gradu.

Srećan sam, zadovolјan i ponosan što ovakve dve kompanije sarađuju u Novom Sadu, što je svojevrsna pozivnica za druge investitore širom sveta da upravo nas izaberu za svoj biznis. „CTP Invest“ ima preko 5,6 miliona kvadratnih metara poslovnog prostora svuda u Evropi i radi sa najvećim svetskim kompanijama.

Hvala im što su se opredelili za Novi Sad, kupili zemlјište i sagradili ovu lepu halu, a zahvalni smo i na dolasku jednog od najvećih proizvođača turbo-punjača „BMTS“ koji će ovde do 2024. godine zaposliti čak 500 lјudi da proizvode i razvijaju proizvode za automobilske gigante. Čestitam mladim lјudima na zaposlenju, jer kako sam obavešten, njih 74 već radi u ovom objektu i uglavnom su na zaduženjima vezanim za kancelarijski posao.

Nakon montiranja opreme, sledi i zapošlјavanje radnika u proizvodnji. Početkom septembra će biti gotovo postrojenje, i očekujemo početak proizvodnje u ovoj hali, a Novi Sad će uskoro imati kompletno završenu industrijsku zonu Sever 4, jer planiramo vrlo brzo da krenemo u realizaciju prodaje preostalih, neiskorišćenih hektara gde će umesto livade, biti obezbeđen posao za nekoliko hilјada lјudi - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da Novi Sad beleži povećanje broja zaposlenih od 28 hilјada u poslednjih šest godina i da se neće stati na tome.

Direktor „CTP Invest” za Srbiju Vlatko Đuriček, podsetio je na to da kompanija poseduje najveći integrisani sistem vrhunskih poslovnih parkova u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

- U Srbiji poslujemo dve godine i osam meseci i izuzetno smo zadovolјni celokupnim okruženjem i saradnjom sa lokalnom zajednicom. Do sada smo formirali više ovakvih parkova u Srbiji, a nekoliko njih je u fazi projektovanja ili izgradnje. Novi Sad ima odličan potencijal i izdvaja se kao grad sa odličnim karakteristikama koji privlači najveće klijente, poput „BMTS“-a. Smatram da će svi biti dugoročno zadovolјni, a mi nameravamo da nastavimo investiranje u ovoj zoni o čemu ćemo detalјnije pričati kad sve bude izvesno – rekao je Vlatko Đuriček naglasivši da će objekat u Novom Sadu dobiti status „zelenog“ objekta, zahvalјujući sertifikatu „Breeam“ koji pruža potvrdu da je gradnja u skladu sa principima održivog razvoja i energetske efikasnosti.

Direktor Gunter Semeja iz “BMTS Technology” naglasio je da je mnogo istraživanja tržišta u raznim državama prethodilo odluci da upravo u Novom Sadu bude postrojenje te kompanije.

- Naša globalna strategija je usmerena ka planu da postanemo prepoznatlјivi kao kompanija koja je u samom vrhu proizvođača turbo-punjača u Evropi i da poslovanje proširimo još više. Novi Sad ima odličan potencijal za investiranje. Naišli smo na dobre uslove, ne samo u vidu infrastrukture, već i podrške lokalne samouprave. Planiramo proširenje nakon svečanog otvaranja u septembru ove godine, a „CTP Invest“ nam je u ovoj misiji vrlo dobar partner. Naše ambicije se odnose na proširenje i to upravo ovde, jer smo u Novom Sadu stekli pouzdane partnere  - rekao je Gunter Semeja.

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi