Najmodernija i najskuplja u Srbiji - Nova muzičko baletska škola na Limanu uskoro prima đake


Magnet za mnoga poznata imena iz sveta muzike i baleta

Izgradnja nove muzičko-baletske škole u Novom Sadu, započete maja 2016. godine, privodi se kraju, a RTV u emisiji "Grad i mi" ekskluzivno objavljuje snimke iz ove škole u koju je iz gradskog budžeta investirano 2,7 milijarde dinara do sada.

Novi Sad postaje muzički velegrad - Gotova škola na Limanu, kreće opremanje, nabavka 46 klavira... (FOTO)


Impresivna koncertna dvorana škole, koja je gotovo završena, je prva prava koncertna dvorana koju dobija grad, kaže gradonačelnik Vučević, uz objašnjenje da je Baletska škola podstanar u objektima Jevrejske opštine, a Muzička škola "Isidor Bajić" podstanar u zgradi koja je vraćena Rimokatoličkoj crkvi.

Ovim skupim objektom od 14.000 kvadratnih metara, u koji je do sada grad uložio 2,7 milijardi dinara Novi Sad dobija prostor u kome će moći da vežba i nastupa više od 2.000 đaka muzičke i baletske škole i preko 300 njihovih nastavnika, ali i velike domaće i svetske muzičke zvezde.

"Ovo toliko dobro izgleda da ne mogu da sakrijem emocije. To je ulaganje u budućnost, verujem da ćemo veoma brzo, već tokom 2021. godine imati koncerte i nastupe", rekao je Vučević.

Vučević je, uz procenu da će za završne radove biti potrebno još oko 350 miliona dinara, rekao da će ovo možda biti najskuplja, ali i najsavremenija muzička škola Srbiji, urađena po svetskim standardima.

Ovaj objekat, kaže Vučević, nadilazi srednjoškolsku ustanovu, tu će biti baza za rad sa našim muzičkim talentima, ali i magnet za mnoga poznata imena iz sveta muzike i baleta, koji će doprineti afirmaciji Novog Sada, i novac uložen u njega "apsolutno nije bačen novac".

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

Novi Sad postaje muzički velegrad - Gotova škola na Limanu, kreće opremanje, nabavka 46 klavira... (FOTO)

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi