Letnji bioskop uskoro ponovo u Novom Sadu - u dvorištu Kulturnog centra


Ovaj prostor je desetak godina bio nekorišćen i zapušten

U dvorištu Kulturnog centra Novog Sada uskoro će proraditi letnja scena, prvenstveno za pozorišne predstave, a potom i bioskopske projekcije.

Kako 021.rs saznaje, ovaj prostor, koji je desetak godina bio nekorišćen i zapušten, jer je trajao spor oko vlasništva, biće upisan kao državna, odnosno gradska imovina i biće predat na upravljanje KCNS-u.

Direktor Kulturnog centra Novog Sada, Bojan Panaotović, kaže za 021.rs da su od Gradske uprave dobili informacije da je pitanje vlasništva rešeno i da prostor sada može da se uredi. Do problema je došlo nakon što je nekadašnji vlasnik Letnjeg bioskopa, "Zvezda film", otišao u stečaj, a Grad postao vlasnik tog preduzeća, dok su bivši radnici imali potraživanja od "Zvezda filma" i tužili su firmu.

Panaotović za 021.rs navodi da će "Zelenilo", "Čistoća" i druga javna preduzeća uraditi deo poslova na uređenju prostora, a Uprava za imovinu će platiti betoniranje i druge radove neophodne da se uredi Letnji bioskop. Navodi da nema procene koliko će sve koštati, ali da ne bi trebalo da bude većih troškova.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti