Kreativno Limansko Autentično Novo mesto - na Limanu 4


Građani i građanke Limana su vrlo vezani za svoj kraj

Blokovska površina okružena zgradama koje pripadaju ulicama Narodnog fronta i Balzakove, krije betonski teren za mali fudbal i nekoliko elemenata koje građani i građanke, koriste za sedenje.

Kroz ovaj prostor prolazi dnevno veliki broj ljudi, uglavnom u pravcu Doma zdravlja i autobuske i taksi stanice koje se nalaze na par metara udaljenosti. Ideja koja živi unazad više godina je da na ovom mestu napravimo „Kreativno Limansko Autentično Novo mesto“, ističe u saopštenju Evropski omladinski centar Vojvodine.

Glavni cilj projekta je da razvije svest mladih, članova lokalne zajednice i donosilaca odluka o značaju i važnosti zajedničkog učešća u mobi, istakli su u Centru.

Građani i građanke Limana su vrlo vezani za svoj kraj a eealizacijom ovog projekta još više ćemo da pojačamo njihovu vezu sa javnim prostorom koji ćemo svi mi zajedno da koristimo istakli su u Evropskom omladinskom centru Vojvodine.

Inače, Projekat se realizuje zahvaljujući Fondaciji "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture" u okviru konkursa "Nova mesta-Mikrogranting".

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Evropski omladinski centar Vojvodine

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi