Klisa dobija moderno obdanište, u planu Adice, Salovo... Vrtić umesto policijske stanice na Grbavici


Nići će vrtić i na Jugovićevu, tamo gde gradimo stanove za pripadnike snaga bezbednosti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Klisu i obišao radove na izgradnji kanalizacije otpadnih voda u slivu Baja Pivlјanina - faza 2 za koje je izdvojeno 200 miliona dinara.

On je posetio i petočlanu porodicu Dujin koja živi u Ulici Draginje Ružić i realizuje ideju o pokretanju malog biznisa, a potom se uputio na gradilište budućeg objekta Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ koji se nalazi u Orahovoj ulici.

- Teritorija Klise je jedno veliko gradilište, jer se istovremeno ulaže u putnu infrastrukturu, zatim u ono što je nedostajalo decenijama - kanalizacionu mrežu, a konačno ovaj stari deo Novog Sada dobija moderno obdanište u Orahovoj ulici.

Grad mora ravnomerno  da se razvija i mi smo tu da stvaramo približno iste ili jednake uslove za život svih Novosađana, jer svi građani plaćaju porez i isto su odgovorni prema gradu.

Mi smo tokom osam godina, a vezano za putnu infrastrukturu, kanalizaciju, vodu, škole, vrtiće, izgradnju kulturne stanice i mesnih zajednica na terirtioriji Klise i Slane bare uložili oko tri milijarde dinara.

Buduće obdanište će do kraja ove godine primiti 300 novih mališana o kojima će u potpuno opremlјenom prostoru brinuti preko 30 zaposlenih. Ljudi sa Klise, Vidovdanskog naselјa i Slane bare decu neće morati više da vode u druge delove grada, već u Orahovu ulicu, a dodatno, ovaj kraj ćemo potpuno urediti i on će imati novi parking prostor, rasvetu i potpuno drugačiji, urbaniji ambijent, što će svakako uticati na porast vrednosti nekretnina u ovom kvartu.

Kompletno smo ugovorili i rešavamo poslednju fazu kanalizacione infrastrukture u slivu Ulice Baja Pivlјanina i susednih ulica, i u toku je projektovanje infrastrukture za Gornje livade, veliko klisansko naselјe nastalo na nekadašnjim njivama. Nismo odustali od besplatnih vrtića, iako je ovo teška godina za sve pa i za naš grad, tako da ćemo nastaviti i u ovoj godini da pružamo porodicama potpuno besplatan boravak dece u predškolskoj ustanovi i da subvencionišemo privatne vrtiće, a spremamo i tender za kupovinu udžbenika za sve đake prvake.

Želјa nam je da ekonomski standard Novog Sada bude još bolјi, da našim vaspitačicama raste plata, a ono što sa sigurnošću mogu da najavim jeste da ćemo u naredne četiri godine graditi tri do četiri nova obdaništa, što je već planski predviđeno, i to na Adicama, Sajlovu i Veterniku, a gde god uslovi dozvole, proširivaćemo postojeće kapacitete.

Nići će vrtić i na Jugovićevu, tamo gde gradimo stanove za pripadnike snaga bezbednosti, a ugao ulica Kola srpskih sestara i Miše Dimitrijevića, odnosno nekadašnja policijska stanica, predviđena je takođe za obdanište - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...