Invictus challenge na Štrandu - jedinstveni događaj i na Spensu i Fruškoj gori


Prvi, od ukupno tri izazova, u okviru sportskog takmičenja "Invictus challenge" održan je na Štrandu

Takmičenje drugu godinu za redom organizuje sportsko udruženje "Invictus NS 021", uz podršku Grada Novog Sada, a prisutne na početku manifestacije pozdravio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

- Iako su ovakva takmičenja izuzetno popularna u svetu, "Invictus challenge" je jedinstveni događaj tog tipa kod nas i mi ga zbog toga sa ponosom podržavamo, kako posredstvom Uprave za sport i omladinu, tako i logistikom koju pruža JКP „Gradsko zelenilo“ - rekao je Ognjen Cvjetićanin i dodao

- Siguran sam da će učesnici danas pokazati fizičku, ali i psihičku spremnost, brzinu, koordinaciju i spretnost, a očekujem da se zajedno sa publikom svi dobro zabave.

"Invictus challenge“ je takmičenje podeljeno na tri izazova, gde se takmičari u različitim terminima, na terenima koji se nalaze na plaži „Štrand“, Spensu i na Fruškoj Gori, bore da završe stazu savladavajući prirodne i veštačke prepreke.

U trci učestvuje oko 300 takmičara koji imaju zadatak da pređu 22 prepreke koje se nalaze na travi, pesku i vodi, odnosno stazi dužine 2,5 kilometra.

Prema rečima organizatora manifestacije Nedeljka Rodića ovogodišnja staza na Štrandu je duža, teža i zanimljivija i podrazumeva nošenje džakova, puzanje na pesku i u vodi, preskakanje zidova, balans greda, penjanje uz konopac za muškarce, podizanje tereta za žene, skakanja sa platformi, preskakanje sena i drugo.

Cilj manifestacije je da takmičar objedini medalju koja se sastoji iz tri dela, a deo medalje se osvaja nakon uspešno završenog svakog pojedinačnog izazova.

Predviđeno je da se izazov na Spensu održi 29. i 30. avgusta, a na Fruškoj Gori 18. oktobra ove godine.

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...