Investicije u Beočin: Izgradnja bazena i vodovod u Čereviću počinju ove godine


Projekat za vodovod u Čereviću će obuhvatiti Testeru, Andrevlje, kao i naselja Potoranj i Bare

Predsednik opštine Beočin Mitar Milinković kaže da budžet nije smanjen uprkos vanrednom stanju, a nakon izbora utvrdiće se da li ima potrebe za rebalansom.

On ističe da je protekle četiri godine dosta urađeno u beočinskoj opštini, te da nije zanemarena nijedna mesna zajednica.

– Urađena je kanalizacija u Rakovcu, renoviran vrtić, osnovne škole, sve mesne zajednice, zgrade u kojima su i domovi kulture su osvežene, okrečene, sređene jer su bile dosta zapuštene i dugi niz godina se niko nije brinuo o tome – napominje Milinković za Dnevnik.

– Iskopali smo dva bunara, a u planu je i treći u Beočinu, uz pomoć Pokrajine, od koje smo dobili novac po konkursu. Uradili smo i projekat za vodovod u Čereviću, koji će obuhvatiti Testeru, Andrevlje, kao i naselja Potoranj i Bare, što treba da završimo ove godine, pa će vodosnabdevanje cele opštine biti rešeno.

Kapitalna investicija su i sportski tereni u Parku heroja u Beočinu, koji su više od 20 godina bili zapušteni, ističe Milinković, te su napravljena dva igrališta – rukometno i košarkaško, a park je dugo stojao i neosvetljen.

– To je nekada bio jedan od simbola Beočina, gde su se svi okupljali, a 20 godina nije bilo nikakvih ulaganja u te terene, a sada su dobili novo ruho, zahvaljujući takođe Pokrajinskoj vladi i Sekreterijatu za sport i omladinu APV – navodi Milinković. – Najveći projekat je LED rasveta i zamena sijalica na celoj teritoriji opštine Beočin, tu je postignuta i velika ušteda, a Beočin sada sija, kako neki naši građani kažu, kao Las Vegas. Dugi niz godina bilo je problema sa starom rasvetom, koja se stalno gasila, sada je to lepo, pogotovo noću kada se šeta gradom i selima, vidna je razlika.

Veliki projekti koji slede su izgradnja pristaništa, bazena, kao i vodovoda  u Čereviću, kojima dugi niz godina niko nije želeo da se bavi, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija, Andrea Piacquadio, Pexels

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi