Gradilišta prvo u Ulici Modene i kod Banovine - Zeleno svetlo koncesiji za četiri garaže u centru Novog Sada


Na sednici saziva Skupštine grada većinom glasova usvojen je nacrt četiri ugovora o koncesiji za isto toliko garaža u centru
grada u kojima će se, po navodima gradonačelnika Miloša Vučevića, naći 1.130 parking mesta.

Podzemne garaže u ulici Modene, između zgrade Banovine i Gimnazije Isidora Sekulić i na Trgu Republike, te nadzemnu garažu na uglu Uspenske i Šafarikove ulice, gradiće, održavati i njima 40 godina upravljati konzorcijum koji čine "Best-in parking - holding" iz Beča i "Inobačka" iz Novog Sada.

Investicija je procenjena na oko 22 miliona evra, a Vučević je izrazio uverenje da će u naredne tri godine biti završene prve dve podzemne javne garaže u gradskom jezgru.

Sudeći po rečima gradonačelnika, prvo će se graditi podzemne garaže u Ulici Modene i kod zgrade Banovine, jer nije izvodljivo da se u isto vreme grade tri garaže, uključujući onu na Trgu Republike.

Izgradnja nadzemne garaže u Šafarikovoj ulici počeće kada se reše sva imovinsko-pravna pitanja, a po nacrtu ugovora Novi Sad ima za taj posao dve godine.

Garaža u Ulici Modene biće minimalnog kapaciteta od 200 vozila, kod Banovine biće mesta za 180, na Trg Republike moći će da se parkira 400 vozila, dok će u Šafarikovoj biti mesta za 350 automobila.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi