Futog dobija kompleks zatvorenih bazena - sportski tereni na otvorenom i dečija igrališta


Uz to će se praviti i objekat restoranskog tipa, sportski tereni na otvorenom i dečija igrališta

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je lokaciju gde je planirana izgradnja kompleksa zatvorenih bazena pored sportske hale u Futogu, a potom je obišao radove na asfaltiranju Zmaj Jovine ulice i posetio novu halu firme „Salad house“ koja se bavi proizvodnjom kiseliša (zimnice).

- U Futog stižu nove investicije i to po zahtevu mesne zajednice i građana. Prva velika biće izgradnja kompleksa zatvorenih bazena pored sportske hale, a uz to će se praviti i objekat restoranskog tipa, sportski tereni na otvorenom i dečija igrališta.

Gledaćemo da već ove godine ugovorimo projektovanje, potrebno nam je oko 2,5 miliona evra i verujem da bi u dve godine to mogli da ostvarimo. To je sve urbanistički predviđeno, imovinsko-pravna pitanja su rešena, gradsko je zemljište i imamo sve uslove da investiramo. Verujem da bi do 2023/2024. godine taj posao mogao da bude završen.

Novom Sadu su potrebni bazeni, imamo mnogo plivačkih klubova i rekreativaca – istakao je gradonačelnik Vučević. On je takođe rekao da najveća ulica u Futogu nije asfaltirana 40 godina.

- Moramo ulagati u sve delove grada, evo posetili smo sjajnu kompaniju u Futogu koja proizvodi 2000 tona zimnice, zapošljavaju radnike koji su zadovoljni, a ispunjavaju najveće standarde u prehrambenoj industriji. Nadam se da će proširti posao kao što planiraju, i raduje me da od njih čujem koliko im je značila podrška države kada je reč o posledicama krize izazvane pandemijom – naglasio je Vučević.

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi