Festival riblje čorbe i tamburaške muzike na Keju u Novom Sadu - defile tamburaša kroz centar grada


Festival riblje čorbe i tamburaške muzike Čarde i bande održaće se predstojećeg vikenda, 6. i 7. juna, na Beogradskom keju
(preko puta Doma Vojske).

Festival organizuju Udruženje građana HBO Color Media Events i Petrovaradin medija, a manifestaciju su podržali Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Ministarstvo trgovine i turizma i Gradska uprava za privredu.

Ovogodišnji festival riblje čorbe i tamburaške muzike održaće se u subotu od 12 do 20 sati, tačno u podne s Trga slobode kreće defile tamburaša kroz Zmaj Jovinu i Dunavsku ulicu do keja.

U 12.30 sati je otvaranje festivala na Sunčanom keju, a uživanje u specijalitetima i muzici traje do 20 sati.

U nedelju posetioci moći da uživaju u ribljoj čorbi, pečenoj ribi i zvucima tambure od 11 do 18 časova.

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prethodnim festivalima Čarde i bande, koji se održavaju u proleće i jesen svake godine.

Riblju čorbu na prethodnim festivalima pripremale su čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. Majstori ribljeg paprikaša spremili su više od 2.000 porcija ribljeg paprikaša od više od 250 kilograma šarana i druge vrste ribe.

izvor: dnevnik.rs, foto: facebook.com/colormediacommunications

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...