Dvadesetospratnice umesto brodogradilišta na čekanju - Još uvek bez dogovora oko gradnje u priobalju


Do dogovora između dva preduzeća još uvek nije došlo

Gotovo godinu dana nakon što je "Urbanizam" zatražio mišljenje preduzeća "Vode Vojvodine" planiranoj izgradnji na prostoru Šodroša, brodogradilišta i Ribarskog ostrva, do dogovora između dva preduzeća još uvek nije došlo, prenosi 021.rs.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ipak je optimističan po ovom pitanju.

"Čekamo da vidimo mišljenje Ministarstva građevinarstva i svakako je ideja da sa Fakultetom tehničkih nauka i Institutom Jaroslav Černi, pre svega institutom, uradimo sve ono na šta su oni skrenuli pažnju, odnosno da moraju da se utvrde drugačiji parametri", kaže Vučević.

Vučević dodaje da je, kako je on razumeo, sporan deo oko Šodroša i veslačke staze, odnosno zaštita priobalja.

"Kako bude rekao fakultet i Vode Vojvodine, tako ćemo i uraditi. Ne možemo nikako da zaobiđemo Vode Vojvodine, već pripremamo dokument sa kojim idemo pred njih kako bi nam dali saglasnost na dokumenta. Verujem da ćemo dobiti sve ono što treba da ispravimo od strane Instituta i FTN", zaključuje Vučević.

Podsetimo, projekat koji je dobio nadimak "Novi Sad na vodi" podrazumeva izgradnju dvadesetospratnica na prostoru brodogradilišta, ali i razne stambene i turističke sadržaje u okolini, prenosi 021.rs.

Preduzeće "Vode Vojvodine" nije dalo pozitivno mišljenje na ovaj projekat zbog moguće ugroženosti vodotoka i odbrane od poplava.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija, Stael Guimarães, Pexels

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi