Dunavski NS market - za vikend na Ribarskom ostrvu


Novosađani moći da kupe sir, mesne prerađevine iz Srema, leblebije, 30 vrsta kiflica, začine, kao i lekovito bilje

NS market pokreće novi ciklus druženja Novosađana s kreativcima, zanatlijama, malim proizvođačima i umetnicima, koje će se prvi put održati na otvorenom, kraj Dunava, u subotu i nedelju, 27. i 28. juna od 11 do 21 čas, u bašti Gastro-bara „Berta“ na Ribarskom ostrvu.

Na trinaestom druženju, u organizaciji „NS marketa“ će svoje posebno kreirane proizvode predstaviti 50 izlagača, od kojih će se, kao i uvek, birati „Najštand“ te će biti nagrada i za publiku i za izlagače. Posetioci će imati priliku da kupe prirodnu kozmetiku, predmete od drveta, keramike i porcelana, dok će se na tezgama naći i nekoliko vrsta nakita, dekoracija za kuću i tekstil. Neizostavni su i proizvođači organske hrane te će Novosađani moći da kupe sir, mesne prerađevine iz Srema, leblebije, 30 vrsta kiflica, začine, kao i lekovito bilje.

Kada je u pitanju prateći program, u subotu će posetioci uživati u muzici benda „Tu Fingers“ koji će se predstaviti najpoznatijim svetskim pop i rok repertoarom, a posle njih će nastupiti novosadski bend „Amajlija“. Za nedelju je rezervisana italijanska muzika, koju će predstaviti duo Dijana Stena i Boban Dževerdanović. Na repertoaru će se naći numere na italijanskom i obrade italijanskih pesama, kako starijih, tako i onih novijeg datuma.

Humanitarnu akciju će ovog puta realizovati radionica „Njoden kraft“, koja će novac posetilaca koji budu kupili drvenu špatulu ili varjaču na njihovom štandu usmeriti u humanitarne svrhe slanjem SMS poruke na UNICEF-ov humanitarni SMS broj za srećnije detinjstvo. Slanjem SMS poruke sa „100“, „200“ ili „500“ na broj 9656 sugrađani mogu donirati 100, 200 ili 500 dinara UNICEF-u i na taj način pristati da se njihov mesečni račun zadužuje za 100, 200 ili 500 dinara.

Osim toga, na „NS marketu” će se i ovog puta predstaviti „Pet Market“ koji pomaže životinjama koje nemaju dom. Na njihovom štandu će biti izloženi različiti ručni radovi i predmeti rađeni dekupaž tehnikom, a sav novac će biti upućen direktno za lečenje, hranjenje i zbrinjavanje uličnih, odnosno napuštenih životinja.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/novosadskimarket

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi