Za jedan dan - za 100 evra se prijavilo 2,3 miliona građana


Svi punoletni građani Srbije od juče mogu da se prijave za 100 evra preko sajta Uprave za trezor

Više od dva miliona građana, tačnije njih 2.352.000, do jutros u 7 časova prijavilo se za jednokratnu pomoć od 100 evra preko sajta Uprave za trezor, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

"Mislim da je to najbolja potvrda da smo pogodili suštinu merama koje smo doneli. To je odgovor i za kritičare koji su rekli da ova pomoć nije potrebna. Očigledno da ovoliko veliki broj ljudi koji se prijavio opravdava ovu pomoć", rekao je Mali za RTS.

Svi punoletni građani Srbije od juče mogu da se prijave za 100 evra preko sajta Uprave za trezor, dok će 15. maja, po automatizmu početi isplata 100 evra penzionerima i građanima koji primaju socijalnu pomoć. Oni novac mogu da podignu u subotu.

"Ovo je i deljenje optimizma, jer pokušavate da kažete građanima da smo jaki i stabilni i da želimo da krenemo dalje i razvijamo ekonomiju na najbolji način", rekao je Mali.

Mali je dodao da će u petak početi da radi i kol centar preko kog će takođe biti moguće prijaviti se za 100 evra.

Inače, prilikom prijave, potrebno je ostaviti JMBG, broj lične karte i navesti ime banke u kojoj građanin ima račun ili ime banke u kojoj želi da mu se otvori račun namenjen samo za isplatu ove jednokratne pomoći.

izvor: rts.rs, agencije, foto: Jojo Hasilla, Pixabay