Verovatno ćemo biti Evropska prestonica kulture 2022. godine


Što se tiče organizovanja Evropske prestonice kulture tokom 2021. godine, u Evropi je zavladala sveopšta konfuzija, imajući
u vidu da je Rijeka doživela katastrofu.

- Temišvar i Elefsina koji su evropske prestonice sa Novim Sadom su zahtevale da se pomeri na 2022. godinu.

Novi Sad će podržati svaku odluku koja će naići na jedinstvo i solidarnost među evropskim partnerima, spremni smo da pomerimo i na šest meseci i na godinu dana početak.

Mislim da smo bliži odluci da se obeležavanje pomeri za šest meseci i male su šanse da ono otpočne 1. januara 2021.

Mi smo spremni, ail niko ne može da nam sa sigurnošću kaže da li to možemo da organizujemo u skladu sa programom koji smo pripremili i nije poenta ni da napravimo virtualnu prestonicu kulture gde ljudi ne bi imali nikakvog kontakta, da nemamo turiste ni goste, pune hotele, događaje i atrakcije koje dovode ljude u Novi Sad, tako da smo spremni da to prolongiramo u skladu sa dogovorom.

Verovatno ćemo izaći sa predlogom da se pomerimo godinu dana.

Da 2022. budemo Evropska prestonica kulture, ali to nije jednostrana odluka Novog Sada ili Srbije, već o tome konačan sud daju evropske institiucije –Evropska komsija i Evropski parlament – rekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

izvor: Blic, agencije, foto: NSinfo

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Brza pruga: Ovako će izgledati nova železnička stanica u Sremskim Karlovcima - Gradi se i S nadvožnjak do Dunava (FOTO)