Velika investicija stiže u Novi Sad


Velike strane kompanije blizu dolaska u Novi Sad

U Novi Sad dovodimo investiciju koja će biti još bolja od kompanije za proizvodnju motora za avione, MTU, koja će se graditi u Pazovi, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je Srbija mogla da se izbori sa krizom izazvanom virusom korona zahvaljujući stabilnim javnim finansijama, velikom broju stranih direktnih investicija koje su otvorile svoje pogone, ali i ne tako davnoj kupovini zlata čija je vrednost sada uvećana za 50 do 60 odsto.

"Velike strane kompanije blizu dolaska u Novi Sad - brendovi i firme da bi to bila revolucija za grad"


“Srbija je pre ove krize kupila jednu količinu zlata, tada su nam se zbog toga podsmevali, a sada je vrednost zlata skočila. Kupili smo između 10 i 11 tona zlata, a njihovu vrednost smo sada uvećali za 50 do 60 odsto, kao da smo predosetili krizu. Zlato kupujete kada vam dobro ide, kako biste lakše prevazišli krize”, rekao je Vučić.

Jačanju ekonomije u našoj zemlji doprinelo je i privlačenje stranih direktnih investicija, kaže Vučić i podseća da je “Fajnenšal tajms” proglasio Srbiju za “šampiona u privlačenju tih investicija”.

On je naveo da je samo u Nišu otvorio šest fabrika, da su u Kruševcu posle dužeg vremena otvorene dve, da su investicije dobili i Vranje, Vladičin Han…

Upitan da li su privrednici zadovoljni paketom pomoći, Vučić kaže da jesu i dodaje da niko nije imao veće primedbe na te mere, osim Fiskalnog saveta, koji je imao primedbu na meru vezanu za davanje punoletnim građanima po 100 evra.

“Mere su dobre, to možete da radite kad imate uređene javne finansije. Sada je potreban ogroman rad i trud u svim sektorima, a sad ćemo se truditi da pomognemo sektorima koji su najviše pogođeni, a to su turizam i ugostiteljstvo”, rekao je Vučić.

Govoreći o pomoći od Evropske unije, Vučić kaže da od EU najviše očekuje od paketa koji će doći na jesen.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo

"Velike strane kompanije blizu dolaska u Novi Sad - brendovi i firme da bi to bila revolucija za grad"

"Jedna od najboljih investicija ikada - stiže u Vojvodinu"