U Novom Sadu - Otvaranje prvog ženskog coworking prostora u Srbiji


Novi Sad dobija prvi ženski coworking prostor u Srbiji

Space Girls poziva sve preduzetnice i freelance-erke da se priključe novoj zajednici

Space Girls je novootvoreni prostor za zajednički rad samostalnih preduzetnica i freelance-erki, namenjen isključivo damama.

Nastao je iz ideje da bude podrška ženama u preduzetništvu i onima koje tek planiraju da se upuste u te vode. Space Girls je osmišljen kao sigurno mesto za ideje, inspiraciju i podršku na ponekad teškom putu preduzetništva. Mesto gde se konkurencija ostavlja ispred vrata, mesto bez osuđivanja i osećaja usamljenosti.

Glavni cilj Space Girls-a je da se napravi zajednica u kojoj vlada osećaj pripadnosti, međusobna podrška među ženama preduzetnicama i dodatna edukacija na razne aktuelne teme koje mogu da pomognu na preduzetničkom putu.

Space Girls prostor se prostire na dva nivoa. Na gornjem nivou se nalazi open space koncept coworking prostora, sa sedam stolova, u smanjenom kapacitetu zbog trenutne situacije, zatim privatna kancelarija za manje firme sa do četiri zaposlena, kao i kuhinja i sanitarne prostorije.

Na donjem nivou se nalazi prostor za sastanke, koji se po potrebi transformiše u prostor za različite događaje, edukativnog i zabavnog karaktera, koji je slobodan za iznajmljivanje.

Pozivamo sve zainteresovane društveno odgovorne kompanije da nam se pridruže i pomognu na našem putu ka ostvarivanju ciljeva. Ideja je da se Space Girls priča razvija i širi vremenom i postane neizostavni deo zajednice žena preduzetnica, navodi se u saopštenju.

Znamo da je u novonastaloj situaciji došlo do puno promena, kako u privatnoj, tako i poslovnoj dinamici, pozivamo vas da zajedno gradimo “novo normalno”.

Rezervišite svoje novo radno mesto.

Prostor se nalazi u Kosovskoj 26, u Novom Sadu.

Više informacija potražite na Space Girls sajtu ili društvenim mrežama Facebook, Instagram ili Linkedin.

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope