"U Novom Sadu nismo odustali ni od jedne velike investicije"


Grad mora da pomogne privredu Novog Sada

U ovom trenutku nema potrebe za rebalansom budžeta Grada Novog Sada, jer tokom vanrednog stanja nije bila ugrožena nijedna vitalna funkcija grada, niti zaustavljene najveće kapitalne investicije, ocenio je u intervjuu novosadskom Dnevniku gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"U zavisnosti od daljeg stanja u budžetu, donećemo odluku o rebalansu, vodeći računa o ekonomskoj stabilnosti i poštujući finansijsku disciplinu. Kao i prethodnih osam godina, i dalje ćemo biti dobri čuvari naše novosadske kase", kaže Vučević za novosadski Dnevnik.

Navodi da Grad mora da pomogne privredu Novog Sada upravo kroz pokretanje velikih, javnih investicija. Ocenio je da je dobra vest za Novi Sad to što nije došlo do značajnijeg pada u izdavanju građevinskih dozvola. Vučević veruje da će Grad zadržati takav trend, "jer je to veoma bitno za stabilnost budžeta grada".

Govoreći o tome da li će u Novom Sadu privremeno biti obustavljena realizacija pojedinih projekata, Vučević je rekao da razume građane, ako ih nervira neko gradilište na putu do posla ili škole, ali da građani "treba da znaju da nema razvoja bez gradilišta".

"U ovom trenutku nismo odustali ni od jedne velike investicije, sve su u realizaciji. Grad mora da pomogne privredu Novog Sada upravo kroz pokretanje tih velikih, javnih investicija", izjavio je Vučević, dodajući da "možemo biti ponosni kako je grad funkcionisao u uslovima vanrednog stanja".

izvor: dnevnik.rs, rtv.rs, agencije, foto: NSinfo