Srbijagas se seli u renoviranu zgradu na Bulevaru


Radovi na renoviranju traju nekoliko meseci i nalaze se u finalnoj fazi


Javno preduzeće "Srbijagas" tokom leta bi trebalo da se useli u renoviranu zgradu na Bulevaru oslobođenja 69, koja je izgrađena krajem pedesetih godina prošlog veka.

Prema saznanjima 021.rs, zgrada koju je projektovao Sibin Đorđević, i koja je jedna od malobrojnih tipičnih primera modernizma u Novom Sadu, biće novo sedište "Srbijagasa".

Ideja preduzeća je da se objektu vrati autentični izgled koji je imao nakon završetka izgradnje.

Radovi na renoviranju traju nekoliko meseci i nalaze se u finalnoj fazi. Jedan deo obnovljenog objekta, Aneks, već koriste posebna odeljenja Višeg suda i Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu za suzbijanje korupcije.

"Srbijagasu" je deo ove zgrade pripao još 2005. godine, prilikom podele tadašnjeg Javnog preduzeća "NIS - Naftna industrija Srbije", kada su stekli pravo svojine na tri sprata i celokupan Aneks. Pre tri godine je doneta odluka da se od suvlasnika objekta kupi i ostatak zgrade, te da njen prednji deo bude trajno sedište nacionalne gasne kompanije.

Proces kupovine nedostajućih delova zgrade završen je 2018, a u rekonstrukciju se krenulo prošle godine. Kako se može videti, spoljni deo rekonstrukcije je završen, zgradi je vraćen prvobitni izgled, uklonjene su sve klime sa prozora, a požarnom stepeništu sa desne strane objekta je vraćena funkcija i prvobitni izgled. Osim toga, započeta je detaljna unutrašnja rekonstrukcija, osavremenjivanje opreme i instalacija zgrade.

Uređenje cele zgrade na Bulevaru oslobođenja koštalo je oko sedam miliona evra, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo