Ruši se poznati novosadski kafić Pab, uskoro na novoj lokaciji - na ćošku niče zgrada sa skoro 100 stanova


Pešački pasaž će povezati Ulicu Lasla Gala sa Bulevarom oslobođenja

Počelo je rušenje kuće u kojoj je dugo godina bio smešten poznati novosadski kafić "Pab" ("The Pub"), a na čijem je mestu planirana višespratnica.

Kompanija koja je vlasnik kuća predviđenih za rušenje, ostavila je molbu građanima da sklone svoja vozila, jer je za petak, 1. maj, planirano uklanjanje objekata u Ulici Lasla Gala 2-4.

Kuće u kojoj su smešteni "Pab", kao i ona u kojoj se nalazi prodavnica brze hrane "Index Vanessa", koja je poznata po tome što je u vlasništvu porodice koja je među prvima počela da pravi kultne indeks sendviče u Novom Sadu, spadaju u malobrojne starije kuće u ovoj ulici, s obzirom na to da njome sada dominiraju višespratnice, prenosi 021.rs.

"Pab" se putem društvenih mreža oprostio od svojih posetilaca, zahvalivši se gostima, ali i svima koji su učestvovali u radu ovog kafića.

"Hvala svima koji su uvek bili sa nama, kome smo bili druga kuća, koji su znali svaki kutak ovog mesta, hvala svakom čoveku koji nas je ikada posetio jer svako je ostavio svoj trag", poručuju iz "Paba", dodajući da će se sa svojim gostima družiti na nekom drugom mestu.

Kako se može videti u Planu detaljne regulacije blokova oko Ulice Danila Kiša, iz 2018. godine, "na završetku Ulice Lasla Gala prema Bulevaru oslobođenja, planira se stambeno poslovni objekat spratnosti P+G+8+Pk", odnosno zgrada sa prizemljem, garažom, osam spratova i potkrovljem.

Prema saznanjima 021.rs, ova zgrada će imati 96 stanova, sedam poslovnih prostora i 18 garažnih mesta.

"U prizemlju objekta planira se pešački pasaž koji će povezati Ulicu Lasla Gala sa Bulevarom oslobođenja sa pravom službenosti prolaza", navodi se u planskom dokumentu.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...