Rekonstrukcija Ulice kraljevića Marka najranije 2021. godine


Za projektovanje u budžetu Grada je obezbeđeno skoro 1,1 milion dinara

Gradska uprava planira da rekonstruiše Ulicu kraljevića Marka, od Bulevara kralja Petra I do Bulevara Jaše Tomića u dužini od 460 metara.

Kako se navodi u tenderu za odabir projektanta, postojeći kolovoz širok 4,5 metara je u vrlo lošem stanju, pešačke staze su nedovoljne širine, parkinzi urađeni od različite podloge, a kolski ulazi ruinirani.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) u konkursnoj dokumentaciji navodi da treba isprojektavati ulicu za prolazak komunalnih vozila sa dozvoljenom brzinom od 30 kilometra na sat, sa trakama za vožnju širine od tri metra, ali da u slučaju posebnih zahteva Gradskog zelenila zbog postojećeg drvoreda ukupan kolovoz bude minimalno širok 5,4 metara.

Planirano je da Ulica kraljevića Marka ima parking mesta i obostrane pešačke staze promenljive širine od 1,6 do 2,5 metara. U ulici je predviđeno linijsko zelenilo na desnoj strani od Ulice Zmaj Ognjena Vuka do ulice Berislava Berića u širini od oko šest metara i dužini od oko 155 metara, dok će se između parking mesta zadržati postojeća stabla.

Planira se dodatno uređenje postojećih raskrsnica Ulice kraljevića Marka sa drugim ulicama, kao i dodatna parking mesta na početku Ulice Zmaj Ognjena Vuka.

Takođe, predviđena je rekonstrukcija kanalizacione mreže od Ulice Berislava Berića do Bulevara Jaše Tomića u dužini od oko 250 metara uz gradnju kućnih priključaka, kao i nova javna rasveta.

Za projektovanje u budžetu Grada je obezbeđeno skoro 1,1 milion dinara, ali u planu uređenja građevinskog zemljišta za 2020. godinu nema predviđenih izdvajanja za ove radove, tako da se rekonstrukcija Ulice kraljevića Marka može očekivati najranije 2021. godine.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna