Popravka olimpijskog bazena na Spensu - ugradnja novog podnog grejanja, nova rasveta...


Rekonstrukcija će najverovatnije biti završena do kraja leta

Popravka olimpijskog bazena na Spensu koštaće gotovo 62 miliona dinara, bez PDV-a, a, kako se iz tenderske dokumentacije može primetiti, planirana je i ugradnja novog podnog grejanja oko bazena, te sanacija vodovodnih, kanalizacionih i elektroinstalacija, ali i postavljanje nove rasvete, prenosi Dnevnik.

Rekonstrukcija će najverovatnije biti završena do kraja leta, budući da je rok za završetak svih radova tri meseca od uvođenja izvođača u posao, a Gradska uprava za imovinu i imovinskopravne poslove nedavno je donela odluku da ugovor dodeli grupi ponuđača – firmama „Max Cor” iz Petrovaradina, „Dehidra 021” iz Futoga i „Bulevar Company” iz Novog Sada. Ta preduzeća će za kvalitet radova morati da garantuju najmanje pet godina.

U okviru pripremnih radova je planirano rušenje podnih i zidnih obloga bazena, kao i plaže oko njega. Investitor je predmerom i predračunom predvideo i uklanjanje prefabrikovanih ploča s plaže, radi, kako je objašnjeno, lakšeg pristupa prevoza iz podruma iz Sutjeske ulice.

Nakon toga će uslediti priprema armirano-betonske školjke bazena, odnosno čišćenje oštećene, zaprljane, slabo vezane površine betona, i to obijanjem, peskarenjem, vodom pod pritiskom i sl.

Odabrani izvođači će, između ostalog, morati da nabave i ugrade i čaure za pričvršćivanje staza i startnih blokova, kao i ankere za kačenje kanapa koji se montiraju na zid bazena, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: spens.rs