Podelili 300 - 400: Picerija u Novom Sadu donira pice onima na prvoj liniji borbe


Do sada su podelili između 300 i 400 pica svim tim herojima

Picerija Libero pokazala je solidarnost u vreme pandemije koronavirusa i odlučila da donira pice najpre medicinarima u kovid-centru u Novom Sadu, a onda i svim sugrađanima koji rade na prvoj liniji borbe protiv te pošasti.

Vlasnik picerije Mladen Bajić objašnjava da svoj mali doprinos daju zahvaljujući humanitarno-ekološkoj organizaciji „Čepom do osmeha”, uz koju su od prvog dana rada i uz koju vrlo rado učestvuju u svim njihovim inicijativama.

– Kako je krenula pandemija, odlučili smo da pravimo i doniramo pice našim medicinarima, ali najpre onima iz kovid-centra na Klinici za infektivne bolesti – priča Bajić.

– U početku, oni, po pravilu, nisu smeli da prime hranu, ali su nas naknadno zvali i rekli da možemo da im šaljemo. Tada sam im rekao da uvek mogu da pozovu naš lokal i da će svi s te klinike dobiti besplatnu picu od nas. Ne samo pice nego, ako treba nešto da im donesemo, možemo i to pošto imamo dozvole za kretanje. Stojimo im na usluzi uvek.

Picu od prvog dana rada u novosadskoj piceriji Libero svakog dana mogu besplatno da dobiju i sve trudnice. Otkako je uvedeno vanredno stanje, pice su nosili na više adresa. Donirali su ih i nosili na Neurohirugiju, u Urgentni centar, ali i u Gradsku čistoću, Vojsku Srbije, policiju, a u planu im je da posete i zaposlene u Ciklonizaciji, Gradskom zelenilu i drugim preduzećima i institucijama, koje, kako kaže vlasnik picerije, doprinose da grad funkcioniše normalno u ovom trenutku.

Mladen dodaje da to ne rade jer je neko od njih gladan, već zbog toga što neprestano rade – na ovaj način žele da im pokažu da neko misli na njih i da im se zahvale za to što čine za sve nas.

– Trudimo se da to budu one službe u gradu koje su na „prvoj liniji fronta” protiv koronavirusa i da im bar odnesemo doručak, ručak ili večeru, a, naravno, ko god nam predloži da treba da odemo i odnesemo obroke nekoj porodici koja je ugrožena ili nema uslova za bilo šta, gledaćemo da pomognemo i njima – ističe Mladen Bajić.

– Mi imamo svoj posao koji je primaran, nismo otpuštali zaposlene, pa gledamo da maksimalno sve ispoštujemo. Stoga kad imamo prostora, uskočimo i pomognemo drugima koliko možemo.

izvor: dnevnik.rs, rtv.rs, agencije