Počelo projektovanje hale na Jugovićevu - 10 urbanističkih planova na javnom uvidu


Izmene za pojedine lokacije u prigradskim naseljima

Nakon pauze zbog situacije sa koronavirusom, JKP "Urbanizm'' ponovo je počeo da radi na izmenama planova za pojedine lokacije u prigradskim naseljima.

Trenutno se deset urbanističkih planova nalazi na javnom uvidu, koji se, između ostalog odnose na delove Sremske Kamenice, Čeneja, Bangladeša, Bukovca i Starih Ledinaca.

Naselje Kip u Sremskoj Kamenici u narednom periodu trebalo bi drugačije da izgleda.

Ranije je to bila zona bez gradnje, ali je vremenom podizanjem vinograda, kuća i vikendica ono je dobilo potpuno novi izgled. Upravo zbog promena, ali i primedbi građana, na javnom uvidu je plan kojim se se detaljnije urbanistički uređuje taj prostor.

Pored ovog plana, zbog proširenja kompleksa oko verskog objekta na Trgu kralja Petra i uređenja oko prilaza iz Ulice Kneza Miloša, razmatraće se i plan detaljne regulacije centra Sremske Kamenice.

Iz urbanizma kažu i da je na zahtev vojske i ministarstva odbrane, neznatno pomerena lokacija atletske dvorane u naselju Jugovićevo, a projektovanje hale je već počelo.

Sve planove koji su na javnom uvidu, građani mogu pogledati na sajtu Urbanizma, a ukoliko imaju primedbe, podnose ih upravi preduzeća koja se nalazi u Školskoj 8.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Andrea Piacquadio, Pexels

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...