Počelo prijavljivanje za 100 evra, od petka i kol centar


U petak će početi da radi i kol centar i tada će preko medija biti objavljen broj telefona na koji će građani moći da se prijave

Svi punoletni građani Srbije od danas mogu da se prijave za 100 evra pomoći preko sajta Uprave za trezor, dok će u petak, 15. maja, po automatizmu početi isplata 100 evra penzionerima i građanima koji primaju socijalnu pomoć, najavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Sajt na kojem građani mogu da se prijave je idp.trezor.gov.rs, dok penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć ne treba da se prijavljuju za taj novac, već će biti isplaćen po automatizmu.

"Pozivam sve građane Srbije da iskoriste jedan deo paketa ekonomske pomoći, isplatu 100 evra", rekao je Mali za RTS.

On je dodao da će u petak početi da radi i kol centar i da će tada preko medija biti objavljen broj telefona na koji će građani moći da se prijave.

Mali je rekao da će u petak po automatizmu početi isplata 100 evra za penzionere i one koji primaju novčano-socijalnu pomoć, podsetivši da oni ne moraju da se prijavljuju.

Ministar je rekao da će prijava za 100 evra trajati do 5. juna, a da će isplata se vršiti sukcesivno, na svakih pet dana.

Za tu meru, kako je rekao, država je predvidela oko 60 milijardi dinara.

Na sajtu Uprave trezora ovde u 6 časova jutros je proradio sajt za onlajn prijavljivanje građana za ovu pomoć.

izvor: agencije, foto: Markus Spiske, Pexels