Novi Sad ulaže u saobraćajnu infrastrukturu u Budisavi


Ove ulice su zadnji put asfaltirane 20 godina

Za popravku saobraćajnica u Budisavi u dužini 6.6 km, Grad Novi Sad je predvideo 56 miliona dinara.

Kako je rečeno tokom obilaska lokacije, izvode se radovi na popravci kolovozne konstrukcije i presvlačenje slojem asfalta u Ulici Vuka Karadžića (1.800 m) i delu Partizanske ulice (500 m), a u planu, do kraja godine, su popravka i presvlačenje ulica Dušana Ćubića, Petefi Šandora, Prnjavorske, Cara Dušana, dela Partizanske i popravka asfaltiranog zastora na rukometnom terenu.

- U jeku smo sezone kada se najviše ulaže u putnu infrastrukturu, tu je JKP Put kojem naloge izdaje Uprava za građevinsko zemlјište i investicije i pokušavamo da budemo prisutni svuda.

U Budisavi je urađena kompletna kanalizacija, uređeni su sportski tereni u školi, opremlјene jaslice, sada se radi Klub penzionera, sređivali smo centar mesta, a pomogli smo i oko Parohijskog doma.

Videćemo šta će Mesna zajednica predložiti kao sledeće da se radi.

Ove ulice su zadnji put asfaltirane 20 godina pre nego što se rodio aktuelni predsednik Mesne zajednice, a on je 1996 godište. Ljudi se najviše raduju sređivanju puteva i javnoj rasveti. Nastojaćemo da obezbedimo i dodatna sredstva za JKP Put, koje je za vreme vanrednog stanja bilo veoma aktivno, mogli su lakše i više da rade zbog manje frekvencije saobraćaja – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Od početka godine u Budisavi su izvedeni radovi na popravci pristupnog puta, pešačke staze i platoa kod Svetosavskog doma u šta je uloženo 2,3 miliona dinara, a osim pomenutog biće popravlјeni oštećeni kolovozi i u drugim ulicama, kao i saobraćajna signalizacija.