Novi Sad prodaje zgradu Radničkog - rešenje dvodecenijskog problema


U odluci o prodaji stoji da će se ovaj proces obaviti javnim nadmetanjem, odnosno prikupljanjem pisanih ponuda

Grad Novi Sad je, prema svemu sudeći, na korak od rešavanja dvodecenijskog problema u vezi sa skeletom zgrade Radničkog univerziteta, prenosi 021.rs.

Grad je doneo rešenje o prodaji zgrade u Ulici Vojvođanskih brigada broj 7. 

Kako se navodi u Službenom listu u kojem je objavljena ova odluka, u pitanju je "poslovna zgrada za koju nije utvrđena delatnost, ima podrum, prizemlje i 13 spratova", a uz to se otuđuje građevinsko zemljište u skladu sa planskim dokumentom.

Reč je o zgradi Radničkog univerziteta, za koju gradske vlasti u poslednjih 20 godina, otkako je u požaru uništeno ovo zdanje, nisu uspevale ili nisu ni pokušavale da pronađu rešenje.

O pronalasku rešenja za zgradu Radničkog govori se godinama u nazad, ali jedino što se menja na ovom objektu jesu letve i ograde koje se postavljaju kako mladi ne bi ulazili u unutrašnjost skeleta i penjali se na više spratove. Takođe, pred izbore, na njemu se smenjuju i reklamni plakati pojedinih stranaka.

U odluci o prodaji stoji da će se ovaj proces obaviti javnim nadmetanjem, odnosno prikupljanjem pisanih ponuda. O prispelim ponudama odlučivaće komisija koju formira Grad, a svoje mišljenje o svemu treba da podnese i gradsko Pravobranilaštvo, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija