Novi jedan od najlepših delova grada: Do kraja godine gotovi jeftini stanovi u Novom Sadu


Do nove godine zaposleni u snagama bezbednosti dobiće klјučeve i otpočeti život u novim stanovima

Projekat izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu, na predlog Grada, a uz podršku predsednika Srbije, Vlada je proglasila projektom od nacionalnog značaja.

To će biti novi  most u produžetku Bulevara Evrope, a spajanje je kod obilaznice u Sremskoj Kamenici – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom obilaska završnih radova na izgradnji nadvožnjaka preko auto-puta Beograd-Novi Sad, na deonici Kać-Novi Sad, a potom i gradilišta u naselјu Jugovićevo gde se grade stanovi za pripadnike snaga bezbednosti.

Obilasku je prisustvovala potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

- Do nove godine zaposleni u snagama bezbednosti dobiće klјučeve i otpočeti život u novim stanovima. Zahvalјujem se gradonačelniku Vučeviću, jer se za sve projekte koje radimo u Novom Sadu rokovi poštuju u dan. Nadvožnjak će biti gotov za 15 dana, tu smo uložili 500 miliona dinara, a dve milijarde je uloženo u putnu infrastrukturu u Novom Sadu.

Zajednički dolazimo da pravih rezultata. Projekat izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti je jako važan za našu zemlјu, a ministarstvo je uputilo dopis Komisiji Vlade RS da se on proširi tako da i zdravstveni i prosvetni radnici mogu da konkurišu za te stanove.

Nadam se da će to biti omogućeno, a projekat je veoma bitan i za privredni razvoj, posebno sada kada je ceo svet iskusio posledice krize izazvane pandemijom – istakla je Zorana Mihajlović.

Gradonačelnik Vučević rekao je da je ponosan što će službe bezbednosti imati odlične uslove za život.

- Ovo će biti jedan od najlepših delova grada, gradiće se škola i vrtić, a iza će biti atletski centar sa stadionom i dvoranom. Ne znam da je ikada više ulagano u Novi Sad i to je za nas izuzetno značajno, jer ćemo samo na taj način uspeti da zadržimo mlade da ostanu u svojoj zemlјi – ocenio je Vučević.

Prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Srbije Nebojše Šurlana, u prvoj fazi biće završeno 548 stanova, a izvođač radova je ''Best izgradnja'' iz Novog Sada.

Izmena zonsko tarifnog sistema: Od ponedeljka nova cena karata u autobusima u Novom Sadu

Četiri bulevara u Novom Sadu se spajaju u novi most - država staje iza tog projekta

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...