Ne odustajemo od Fruškogorskog koridora - izgradnja će koštati oko 600 miliona evra


U očekivanju smo potpisivanja i odobravanja od kineske "Eksim" banke kreditne linije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da se ne odustaje od izgradnje Fruškogorskog koridora i dodala da će radovi na njegovoj izgradnji početi kada se potpiše ugovor sa kineskom "Eksim" bankom o odobravanju kredita.

Odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu, Mihajlović je istakla da je projektno-tehnička dokumentacija za Fruškogorski koridor velikim delom gotova, kao i da će njegova izgradnja koštati oko 600 miliona evra.

"U očekivanju smo potpisivanja i odobravanja od kineske "Eksim" banke kreditne linije. Radovi će početi onog trenutka kada budemo dobili potpuno odobrenje od kineske banke da možemo da finansiramo jedan ovakav ogroman projekat, ali od njega se nije odustalo i neće se odustati", podvukla je Mihajlović.

Ističe da ne očekuje da će radovi početi u septembru, kao što je ranije najavljivano, zbog situacije u vezi sa virusom korona zbog čega je smanjena komunikacija sa institucijama u Kini, a onda i zbog dvomesečne borbe protiv virusa u našoj zemlji.

"To će sigurno produžiti početak izvođenja radova za nekoliko meseci, ali odustajanja nema", zaključila je Mihajlović.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija, pexels.com

Novi Sad dobija i četvrti most: Vlada Srbije proglasila za projekat od nacionalnog značaja

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...