Najobimniji radovi na Spensu - otkako je bazen otvoren za plivače, stižu i pločice prve klase


Popravka olimpijskog bazena na Spensu počela je protekle sedmice, koštaće gotovo 62 miliona dinara i planirano je da radovi
budu završeni do 20. avgusta.

Na Spensu ne kriju uzbuđenje jer, kako kažu, reč je o najobimnijim radovima otkako je bazen otvoren za plivače 1990. godine. Kako kažu, bilo je krajnje vreme da se uloži u popravku jer su zatvoreni i otvoreni bazeni, osim klizališta, sadržaji koji građani decenijama najviše koriste u tom objektu.

Ekipa Dnevnika je juče imala priliku da obiđe radove i da se uveri da radnici napreduju munjevitom brzinom pošto su već skinute podne i zidne obloge bazena, kao i s plaže oko nje, da bi se ugradilo novo podno grejanje i sanirale vodovodna, kanalizaciona i elektroinstalacije.

Nakon toga, uslediće priprema armiranobetonske školjke bazena, odnosno čišćenje oštećene, zaprljane i slabo vezane površine betona, i to obijanjem i peskarenjem vodom pod pritiskom. Pre polaganja pločica biće ispitane instalacije, na plažu će biti postavljene neklizajuće keramičke podne pločice prve klase, te rigola (rešetka) za odvod vode s plaže, kao i prelivne završne pločice s ispustom po obodu bazena i podne i zidne bazenske keramičke pločice prve klase.

Rok za završetak radova je tri meseca od uvođenja izvođača u posao, a Gradska uprava za imovinu i imovinskopravne poslove dodelila je posao grupi ponuđača firmama „Madž kor“ iz Petrovaradina, „Dehira 021“ iz Futoga i „Bulevar kompani“ iz Novog Sada. Ta preduzeća će za kvalitet radova morati da garantuju najmanje pet godina.

Podsetimo, i gradonačelnik Miloš Vučević je u nekoliko navrata isticao da je vođena diskusija o tome koje je najbolje rešenje za jedan od simbola grada – Spens u pogledu energetske efikasnosti i iskorišćenosti prostora. Stoga ulaganje i rekonstrukcija bazena, svakako najavljuje bolje dane za ovaj sporstki centar.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/SPC.Vojvodina

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi