Na Telepu - besplatna kafa za penzionere


Sama ideja i suština je da se tim sugrađanima, koji su najviše ispaštali u ovom periodu, priredi nešto lepo

Zbog velikog požrtvovanja koje su podneli penzioneri i discipline koju su pokazali tokom pandemije koronavirusa, kafić Naše mesto u Cvećarskoj 2A ulici sugrađanima starijim od 65 godina omogućuje da u prelepoj bašti popiju besplatnu kafu po izboru.

Ta akcija je počela od ukidanja vanrednog stanja, a trajaće do kraja ovog meseca.

U tom kutku za opuštanje naši najstariji građani mogu da se barem na tren opuste i uživaju uz čašicu razgovora s dragim ljudima uz mnogima omiljeni svakodnevni napitak.

Vlasnik kafića Naše mesto Aleksandar Jovanović je za Dnevnik naveo da je samo želeo da izmami osmeh i lepo osećanje kod penzionera.

- Sama ideja i suština je da se tim sugrađanima, koji su najviše ispaštali u ovom periodu, priredi nešto lepo – naglasio je Jovanović.

- To su ljudi koji su bili zatvoreni sami sa sobom, a to nije lako. I da si u zlatnom krevetu i s pozlaćenim frižiderom – teško je jer si vezan za četiri zida i normalno je da je taj period ostavio posledice na te ljude i da su se uželeli svega i svačega. U skladu s tim, odlučio sam da realizujem tu ideju. Ne mogu ja mnogo šta da uradim, ali želim da priuštim nešto što je u potpunosti simbolično i nešto što pokazuje dobru volju, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/caffenasemestons