Krenuo gradski prevoz u Novom Sadu - šta sve treba da znate: Pokazne, maske, rukavice, redari...


U vozila se može ući samo uz mesečnu pretplatnu
kartu, masku i rukavice.

Milovan Amidžić direktor gradskog saobraćajnog preduzeća u Novom Sadu navodi za RTS da će se saobraćaj odvijati po subotnjem redu vožnje i da će u vozilo moći da uđu samo oni koji imaju mesečnu pretplatnu kartu, masku i rukavice.

Vanredeno stanje i policijski čas u Srbiji - ukida se 6. maja


"Saobraćaćemo po subotnjem redu vožnje u terminima od pet do devet časova ujutru, od 13.00 do 17.00 časova posle podne i večernji polasci su od 21.00 do 23.00.

U vozila će prema instrukcijama Vlade moći da ulaze samo oni korisnici koji imaju maske i rukavice i mesečnu pretplatnu kartu", objašnjava Amidžić.

Napominje da od ponedeljka počinje prodaja samo radničkih markica.

"Procenjujemo da će se u toj prvoj nedelji voziti samo naši zaposleni sugrađani i biće dozvoljen ulaz u vozilo samo onima koji budu posedovali mesečnu pretplatnu kartu. Prodaja karata u vozilu u prvim danima neće biti dozvoljena, a na našim prodajnim mestima će se u početku prodavati samo pretplatne radničke markice", objašnjava Amidžić.

Ističe da će prevoz biti organizovan u skladu s vladinim "Instrukcijama za organizovanje javnog gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza u primeni mera prevencije, sprečavanja širenja i smanjenja rizika bolesti kovid 19.

"U vozilu će biti obeležena mesta gde je dozvoljeno sedenje i gde nije. Vodiće se računa o kapacitetima odnosno o popunjenosti vozila, trudićemo se da to bude negde 50 odsto popunjenosti vozila u odnosu na redovne okolnosti. Ukoliko na nekim polascima bude imalo više putnika poslaćemo dodatno vozilo da preuzme i taj deo putnika sa stajališta i preveze ih do mesta gde su se uputili", objasnio je Amidžić.

Dodaje da će pored vozača u autobusu biti prisutni i redari koji će kontrolisati da li se mere koje su utvrđene instrukcijama Vlade primenjuju.

izvor: rts.rs, agencije, foto: ilustracija

GSP u Novom Sadu samo sa pokaznom - karte u vozilima neće se prodavati do 11. maja

Vanredeno stanje i policijski čas u Srbiji - ukida se 6. maja