Četiri bulevara u Novom Sadu se spajaju u novi most - država staje iza tog projekta


Most prelazi preko Ribarskog ostrva i spaja se sa kameničkom obilaznicom

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je za RTV da je potpuno izvesno da će Novi Sad dobiti i četvrti most preko Dunava koji bi trebalo da spaja Bulevar Evrope i Sremsku Kamenicu.

Vučević je rekao da je vlada Srbije, na predlog Novog Sada i uz podršku predsednika republike, proglasila projekat novog mosta u Novom Sadu za projekat od nacionalnog značaja.

"Sada je potpuno izvesno da Novi Sad dobija i četvrti most i očekujem da ćemo brzo krenuti i sa radovima", rekao je Vučević.

"Država je prihvatila projekat i inicijativu i most nije plod želja jednog grada, već cela država staje iza tog projekta", izjavio je za RTV Vučević.

"Neuporedivo smo bliži početku izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu", rekao je on.

Kako je naveo, novi, četvrti most u Novom Sadu, na Dunavu, je neophodan da bi se rasteretio saobraćaj i povezali ljudi koji dolaze iz pravca Bačke Palanke i koji dolaze sa beočinske strane i sremske strane.

"Četiri bulevara se takoreći spajaju u novi most, bulevar Patrijarha Pavla, bulevar Evrope, Cara Lazara i Cara Dušana", rekao je Vučević.

"Most prelazi preko Ribarskog ostrva i spaja se sa kameničkom obilaznicom", naveo je on.

"Izvori finasiranja su za projekte od nacionalnog značaja", napomenuo je Vučević.

"Most je predstavljen da nije samo značaj za Novi Sad, već je od nacionalnog infrastrukturnog značaja", istakao je gradonačelnik Novog Sada.

"Pokušali smo da zadržimo nivo javnih investicija i da ne skidamo iz budžeta sve velike javne investicije, nismo odustali, radimo sve velike projekte", rekao je on.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo