U Vojvodini se gradi i u uslovima vanrednog stanja - brza pruga sve bliže


Na jesen sledeće godine brzom prugom
od Novog Sada do Beograda stizaćemo za 25 minuta

Realizacija značajnih kapitalnih projekata u Vojvodini nije obustavljena ni za vreme vanrednog stanja.

Po informaciji koju je Dnevnik dobio od Pokrajinske vlade, radovi su u toku na osmoj fazi izgradnje subotičkog Narodnog pozorišta, dvorca Hertelendi u opštini Novi Bečej, u skaldu s dinamičkom planom nisu prekidani ni na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda naselja Bačka Topola, a u toku su i na izgradnji centralnog prečistača otpadnih voda u Malom Iđošu.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačavić kaže za Dnevnik da se rade svi projekti koji su započeti, ali da će rebalansom ovogodišnjeg pokrajinskog budžeta onaj za kapitalna ulaganja biti umanjen 1,217 milijardu dinara.

Pokrajinska vlada će odlukom definisati od kojih planiranih projekata će se odustati na određeni period. Nezvanično, sednica Pokrajinske vlade trebalo bi da bude ove nedelje, moguće već i danas.

Budžetom Vojvodine za 2020. godinu za kapitalna ulaganja planirano je više 3,5 milijarde dinara, ali će on sada, zbog posledica vanrednog stanja, biti umanjen za pomenut iznos, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: vojvodina.gov.rs

Brza pruga realnost - sve bliže: Od oktobra 2021. od Novog Sada do Beograda - vozom za 25 minuta